fredag 15 oktober 2010

Lägerskola i Gydarp

På onsdag morgon var det äntligen dags för lägerskola, många hade längtat länge efter denna dag. När vi skulle åka bussen till Gydarp, var bussen försenad ungefär en timme. Men när bussen äntligen kom klev vi på med all vår packning och åkte mot Gydarp. Resan tog ungefär en timme och vi såg kor, hästar och små byar på vägen. Direkt när vi kom fram till Gydarp berättade Jonas, vår idrottslärare om reglerna och sedan åt vi vår matsäck. Alla var jättehungriga. Efter maten fick vi våra sängplatser. Killarna i klasserna A och B sov på ovanvåningen och killarna i klass C sov med Kamil i ett rum brevid köket. Flickorna sov i ett eget hus. I det huset fanns det två toaletter, ett kök och två sovrum.

På eftermiddagen hade vi lektion med Naturskolan. Vi lärde oss att samla ved och tända en eld med hjälp av eldstål, det var ganska svårt. Vi lagade fisk på elden. Fisken var inlindad i folie och sedan i tidningspapper. Vi lade fisken på elden när det hade blivit glöd och öven fisken la vi stenar, tuvor och jord. När vi väntade på att  fisken skulle bli färdig, gick vi in i matsalen och åt pytt i panna som Pernilla, Yvonne och Anette hade ordnat.  Efter vi hade ätiti var fisken färdig och vi fick smaka en liten bit vars. Sen hade vi fritt val, några spelade fotboll, några spelade kubb och några satt och snackade.

Klockan 19.00 grillade vi korv, hamburgare och marshmallows, då var det alldeles mörkt ute. När vi grillat färdigt plockade vi undan våra saker och gick in. Där inne hade vi en frågesport om lärarna. Sen tittade vi på film och åt godis. Några elever ville inte titta på film, så dem lyssnade på när Pernilla berättade spökhistorier i stället.

Vid nio tiden gick vi alla ute på en spökrunda. Det var mörkt och ganska spännade att följa marshallerna genom skogen. På vägen hörde vi rådjur, fåglar och vildsvin. Rundan slutade vid en eldstad. När vi stod vid eldstaden hoppade Jonas fram och skrämde oss. Några av eleverna och lärarna blev lite rädda.

Efter spökrundan gick pojkarna in till sitt hus och flickorna gick in till sitt, för att prata lite innan det vara dags för att sova. Klockan 23.00 släckte vi och sa god natt till varandra. Men somvanligt på läger är det inte lätt att somna. Några elever tramsade under natten så dem fick sova ute en stund. Killarna somnade inte förrän 4.30.

På torsdagen vakande vi klockan 8.00, då gick vi ner och åt fukost. Vi fick macka, yoghurt och juice. Innan frukosten fick pojkarna som hade tramsat under natten, hjälpa till att städa. 3 pojkar hjälpte också till att städa utomhus. Efter vi hade ätit frukost och packat ner våra saker lekte vi ute. Vi lekte en jätterolig mattelek i skogen. Kamil var lagledare för 5a`s pojkar och Jonas för 5a`+ 5c`s flickor. Pojkarna i 5c vann. När vi hade lekt den leken färdig hade vi en stunds fritt val innan det vara tid för lunch. Till lunchen fick vi kycklingburgare, vegetariskahamburgare, bröd, sallad och juice.

Efter lunch kom bussen och hämtade oss. Många av både eleverna och  lärarna var mycket trötta efter ett roligt läger.


                                                  Med vänliga hälsningar klass 5a

2 kommentarer:

 1. Det låter som om ni hade 2 riktigt roliga dagar! Idag läste vi en bok i klassen som handlade just om lägerskola. Vi pratade om att ni hade varit iväg i Gydarp. Men barnen i klassen tycker att det är bra att det är några år kvar tills de ska få åka på läger, de vill inte sova borta... Tyckte ni att det var läskigt undrar barnen.
  Mvh Ulrika och barnen i 2B

  SvaraRadera
 2. Hej vänner!

  Så härligt att läsa hur fint ni hade det på lägret. Det gör mig varm i hjärtat. Visst var det läskigt när det blev mörkt. Det blev ju supermörkt så man knappt såg något och det var också läskigt när Jonas busade med oss. Jag hoppade säkert en meter upp i luften.

  Nu ska jag följa er härliga blogg och nästa termin ska jag starta upp en egen för vår klass. Då måste ni hjälpa oss.

  Hälsningar Pernilla

  SvaraRadera