tisdag 12 oktober 2010

Uppgift 2, argumenterande text av Rasan och Josef

Argument för att ta med sig egen mat till skolan.
Många elever tycker inte att skolans mat är god, då äter man inte och kan inte koncentrera sig. Då tycker vi att det är bättre att ta med egen mat till skolan.
Om vi tar med egen mat då har vi mer tid att äta på för då kan vi äta i klassrummet.Då blir man mätt och man kan koncentrera sig på lektionen. Om vi hämtar egen matsäck kan skolan få mer pengar som vi kan använda till tillexempel utflykter eller att köpa saker till klassen. Om vi tar egen mat till skolan kan vi ta hur mycket mat som helst och det är bra. Skolan gör av med mycket pengar på att elever slänger mat och mjölk. Om man tar med egen mat så slänger man den inte  

Emot att ta med sig matsäck till skolan varje dag.
Det är inte bra att varje barn tar med sig egen mat till skolan för om någon har hamburgare och någon bara har en macka är det inte rättvist. Om man inte har råd att ge matsäck till alla barnen i familjen om man har lite pengar.  Då finns det barn som inte får någon mat  alls på hela dagen. Äter man inget kan man inte koncentrera sig på lektionerna och inte lära sig så mycket. Mammorna kommer att bli trötta på att vakna tidigt och laga mat till sina barn på morgonen. Om man vaknar sent på morgonen hinner man inte göra matsäck och då får man klara sig utan mat hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar