fredag 29 oktober 2010

Drömmarnas hus!

Hej!
Idag har vi haft besök av Figge och Lisa från Drömmarnas hus igen. Vi började med att göra en namnlek, vi skulle säga vårt namn och sedan en sak på samma bokstav som vårt namn börar på .  Sedan lärde vi oss att gå långsamt, gå vanligt och gå snabbt. Efter det ställde vi oss på två led mitt emot varandra. Vi skulle säga Hej till varanda på olika sätt tex glad, arg, kär, stressad och förvånad. Vi tyckte att det var roligt. Vi lekte också en lek som hette Tiggare och Kungar, någon skulle vara Tiggare och någon skulle vara Kungar. Hur känner man sig när man är kung och hur känner man sig när man är tiggare.

Vi ska hälsa på varandra på olika sätt.


När vi lekt färdigt berättade Figge fortsättningen på en berättelse som vi börajde på förra veckan. Det handlade om en flicka som sitter i klassrummet och plötsligt ser hon något som händer i klassrummet...... Vad är det som händer ? Hur känner sig flickan? Vi fick skriva vidare på Figges berättelse och sedan läste vi upp dem för varandra. Vi var helt inne i våra berättelser och ville inte sluta skriva när Figge sa till. Sen fick vi läsa upp berättelserna för varandra.

Osama skiver fortsättningen på sagan.


Trevligt höstlov!


                                 Med vänliga hälsningar Tessa, Hafsa och Ubah

1 kommentar:

 1. Hej Tessa, Hafsa och Ubah!
  Vad kul ni verkar ha haft på Drömmarnas hus! Jag hoppas att ni skriver era berättelser om flickan på bloggen när de är klara. Jag skulle väldigt gärna vilja läsa dem.
  Vad bra att ni skriver om era besök på Drömmarnas hus! Det blir som en dagbok som gör att ni minns bättre.
  Hälsningar,
  Eva

  SvaraRadera